Project Description

LUFT TIL LUFT VARMEPUMPE

Luft til luft varmepumper er svært vanlig og vi har kunnskapen om dem.

FØLGENDE TYPER LUFT TIL LUFT VARMEPUMPER HAR VI KJENNSKAP TIL

Trondheim VVS as er autoriserte forhandlere av Mitsubishi og Panasonic varmepumper.

i tillegg har vi god kunnskap om de kjente varmepumpenemerker når det gjelder reparasjon og service

Luft til luft varmepumpe

Når du bør velge en luft til luft varmepumpe

En luft-til-luft-varmepumpe kan monteres i eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og rekkehus, og i løpet av et år får du normalt igjen to til tre ganger så mye varme som den strømmen varmepumpen bruker. Jo lengre fyringssesongen er der du bor, desto mer gunstig er en luft-til-luft-varmepumpe. De fleste luft-til-luft-varmepumpene er tilpasset nordisk klima kan hente ut energi fra uteluften helt ned mot -25 °C. Men ytelsen blir gradvis dårligere når utetemperaturen synker. Det gjelder alle typer varmepumper som henter energi fra uteluften.

Varmepumpe er lønnsomt!

Innedelen sprer varmen fra varmepumpen i boligen ved hjelp av en vifte, og varmen fordeler seg mest effektivt i boliger med åpen planløsning. Hvor mye av boligen din som kan dekkes av en luft-til-luft varmepumpe, avhenger av hvor stort hus du har, hvor godt isolert det er og hvor mange etasjer og avstengte rom det har. Som regel trenger du elektrisk oppvarming eller vedfyring i tillegg til luft-til-luft-varmepumpen.

Luft-til-luft-varmepumper har en forventet levetid på 12 til 15 år – forutsatt at de blir korrekt installert og at du som eier sørger for nødvendig vedlikehold gjennom levetiden. Lavere energiutgifter gjør at investeringen i varmepumpen ofte er nedbetalt i løpet av tre til seks år. Etter at varmepumpen er nedbetalt, kan du ha nettogevinst på flere tusen kroner hvert år sammenlignet med alternative energikilder.

Fordeler

  • Sørger for jevn varme og filtrerer vekk støv og partikler. Dermed får du et bedre inneklima enn hvis du fyrer med ved eller elektriske panelovner.

  • Kan brukes til kjøling om sommeren.

  • Monteringen krever kun små inngrep i huset og kan installeres i de fleste boliger.

  • Investeringskostnadene er moderate.

  • Varmekilden, som er uteluft, er tilgjengelig overalt.

  • Varmepumpen har avansert tids- og termostatstyring.

  • Nyere modeller leveres ofte med innebygget WiFi og kan styres med smarttelefonen.

Luft til luft varmepumpe

TA KONTAKT

Trenger du service på varmepumpe, radiator eller gulvvarme? Fyll ut skjemaet til høyre så tar vi kontakt.